[pic=4_1238349686.jpg]Na de 3 medailles die de gymnasten van Corpus Sanum Herentals hadden gewonnen op het Vlaams kampioenschap Trampoline, heeft topgymnaste Hilde Van Grieken een zilveren medaille op Dubbelmini toegevoegd aan haar al ruime collectie van eremetaal. Ze moest in Niel enkel de regerende Belgische kampioene laten voorgaan, maar kon terugblikken naar een feilloze wedstrijd.In de rand van dit kampioenschap waren ook enkele gymnasten van de keurploeg meisjes aan de slag in Bilzen voor de Provinciale voorronde. De beste prestatie daar kwam ongetwijfeld van Lies Van Rompaey die een gouden medaille won bij de pupillen I-niveau. In dezelfde reeks kregen Bianca Gijbels en Jeniffer Verreet een zilveren medaille. Bij het ter perse gaan van dit artikel was de uitslag van benjamin Ines Van Houtte nog niet bekend, maar ze had haar selectie voor het VK al op zak.De verwachtingen van de Corpus Sanum gymnasten waren hoog gespannen voor het Vlaams kampioenschap Dubbelmini in Niel. Er werd gezien de omstandigheden in de breedte goed gepresteerd, al hoopte men op enkele medailles meer. De benjamins hadden zich met 5 allemaal geselecteerd en sprongen volgens hun waarde. Het dichtst bij het podium kwam Yoni Verdonck met een verdienstelijke 5° plaats. Met nog maar 2 weken training in de benen kwam Anouschka Boons met beperkte ambities aan de start. Met veel strijdlust knokte ze zich naar de finale. In deze finale bleef ze een beetje onder de verwachtingen en viel ze nipt naast het podium op een 4° plaats. Senior Joachim Truyers kende een mindere dag en sprong een ontgoochelende wedstrijd. Hij kwam nog met veel geluk in de finale, maar viel daar met de 1ste reeks en eindigde kansloos op een 5de plaats.De Herentalse eer werd gered door Hilde Van Grieken, al zag dat er op vrijdagavond maar erg twijfelachtig uit. Op de laatste training viel Hilde bij een landing op haar knie. Even werd gevreesd voor forfait, maar wie Hilde kent weet dat ze geen doetje is. Op de wedstrijd had ze geen last meer van en blaakte ze van zelfvertrouwen. Met mooie uitgevoerde sprongen en hoge moeilijkheid won ze vlot waar ze recht op had. Dat was deze keer een zilveren medaille.Volgende afspraak is het Belgisch kampioenschap Trampoline en Tumbling in Beveren eind april.[i]Foto: Hilde Van Grieken tevreden met haar score.[/i]